Velencei-tó szabadidős programok

1. Biciklizés a Velencei-tó körül

Ha szereted az aktív programokat, akkor pattanj nyeregbe és tekerd körbe a Velencei-tavat! Ami külön jó hír, hogy a tó körül végig kijelölt úton bringázhatsz! Kényelmes tempóban akár négy óra alatt körbe tudsz érni, és még egy frissítő vagy épp egy fagyi is belefér! Ráadásul nem kell hozzá különösebb edzettség sem, hiszen végig sík terepen lehet tekerni.

2. SUP (Stand up puddle surf)

Szerelem első látásra… A Stand Up Paddle (röviden SUP) nevű vízi sport a legújabb őrület, amit kipróbálhatsz a Velencei-tónál. Garantáltan átmozgatja minden izmodat, és nem mellesleg kiváló rekreációs sport is. Tudsz lazán, a part mellett bámészkodva evezgetni vagy mindent bele adva nádast megkerülni. Tökéletes választás bármely másik sportág kiegészítéseként, de önállóan is

3. Kickbike

Próbáld ki ezt a kétkerekű, városnéző eszközt, amely a kerékpár és a roller ötvözéséből született. Bicikli kerekeinek köszönhetően a sétával ellentétben  könnyedséggel és fiatalosan fedezheted fel a belvárost és a gyalogosan eddig “elérhetetlennek” tűnő városrészeket, látványosságokat.

4. Kenuzás

A Velencei-tó változatos vizitúra helyszínt kínál, köszönhetően a nagy és nyílt vízfelületeknek, a rengeteg nádasnak, szigeteknek, rejtekutaknak, valamint a belső, elzárt tórészeknek. Nem véletlenül hívják a napfény tavának, hiszen az ország egyik legnaposabb szeglete, amit igazán a vízben vagy a vízen lehet kiélvezni. A vízhőmérséklet nyáron 26-28 fok körül alakul, köszönhetően a tó két méter körüli átlagos mélységének.

5. Kajakozás

Különleges élmény kajakkal a vízre szállni és felfedezni a Velencei-tó hajóval megközelíthetetlen részeit. Így közvetlen közelről ismerheted meg a titokzatos úszólápokat, és nem mellesleg az egyedi és különleges madárvilág megfigyelésére is nagyobb esélyed adódik.

6. Vízibicikli

Béreljetek vízibiciklit és válasszátok ki a Velencei-tó legszimpatikusabb helyét, ahol szabadon csobbanhattok a hűsítő vízben! Felújított vízibiciklik várnak rátok a Park Strand Kempingben!