Park Kemping, Agárd – Házirend

A kempingbe tartózkodási vagy látogatási céllal történő bejelentkezés feltételezi, hogy vendégeink házirendünk szabályait megismerték, és annak tartalmát magukra nézve kötelezőnek elismerik.

Házirendünk a kemping vendégek zavartalan nyaralását hivatott szolgálni.

Kérjük kedves Vendégeinket, hogy a Park Kemping biztonsága és a többiek nyugalma érdekében
tartsák be az alábbi szabályokat:

 1. A Park Kemping területére érkező vendégek belépéskor kötelesek a recepción bejelentkezni és okmányaikat regisztráció céljából a recepción tartózkodó munkatársnak átadni és az érkezés napján számlájukat rendezni.
 2. A regisztrált kempingezők a befizetett szállásdíjról bizonylatot kapnak, amelyet kötelesek az itt tartózkodás ideje alatt megőrizni, a belső ellenőrzést végző személynek kérésre felmutatni.
 3. A jármű behajtási engedély elvesztése esetén 3.000 Ft pótdíj fizetendő.
 4. Szálláskulcs elvesztése esetén 5.000.- Ft pótdíjat számolunk fel.
 5. Saját vendéget fogadni csak bejelentéssel és a mindenkori kemping, vagy strand árjegyzék alapján, lehet!
 6. A kempingbe látogató vendég kizárólag a kijelölt parkolóhelyen parkolhat, a kemping vendégek számára fenntartott parkolóhelyeit nem veheti igénybe.
 7. A vízparttól számított 25 méteres körzet védett terület, így a lakókocsival, sátorral, autóval érkező vendégek ezen a szakaszon belül lakóautójukkal, sátrukkal, autójukkal nem tartózkodhatnak.
 8. A kő- és faházas szálláshelyeink elfoglalására az érkezés napján 15 órától 19 óráig van lehetőség, ettől eltérő időpontban telefonos egyeztetés alapján lehet mód. A kő- és faházas szállásokat az elutazás napján 10 óráig kell elhagyni! Esetleges csomagmegőrzésre fizetés ellenében adunk lehetőséget.
 9. A parcellák és sátorhelyek elfoglalását, illetve elhagyását kérjük, a recepció nyitvatartási rendjéhez igazítsa. A recepció nyitvatartási ideje: június 01 – augusztus 30. között: 8-20 óra, augusztus 30-tól 8-18 óra.
 10. A kemping területén elhagyott értékekért felelősséget nem vállalunk. A kempingben a recepción széf található, értéktárgyaikat ott helyezzék el.
 11. A vendég köteles a szállás, illetve a kempinghelyét rendben tartani és tisztán elhagyni.
 12. A kempingben tartózkodók kötelessége a környezet és a növényzetet védelme. PVC takarófólia
  a sátrak, vagy elősátrak alá nem teríthető. Szigorúan tilos a fákba szöget verni, ágakat levágni, ételmaradékot, szennyező anyagot a fűre, fára, bokrokra, sövényekre önteni. Tilos az (elő)sátrak rögzítő köteleit fákhoz, sövényekhez erősíteni. Árkot, gödröt ásni még ideiglenes jelleggel sem megengedett.
 13. A kempingbe csak békés természetű, félelmet nem keltő állat vihető be. Minden állat csak pórázon vezethető, játszótérre, strandterületre, közösségi helyiségekbe nem vihető be. A négylábú kedvenceket csak napi díj ellenében van lehetőségünk fogadni a kempingben. Minden gazda köteles a kedvence után keletkező hulladékot azonnal eltakarítani. Amennyiben ez nem történik meg, úgy esetenként 5 000 Ft pótdíj fizetése kötelező.
 14. Mosni, mosogatni, felszerelési tárgyakat csak az erre kijelölt vizes helyiségben szabad.
  A kemping egész területén TILOS autót mosni, locsolni, tisztítószeres vizet kiönteni!
 15. A kemping területén tüzet rakni kizárólag az arra kijelölt helyen, grillezés-bográcsozás, vagy szalonnasütés céljából lehet. A tüzet a program befejeztével minden esetben el kell oltani!
  Tábortűz rakása előzetes egyeztetéshez kötött!
 16. A szálláshelyeken tilos dohányozni. Dohányozni csak a kijelölt helyeken lehetséges!
  A dohányzásra kijelölt helyeket jól látható módon, táblával jelezzük a kemping területén.
 17. Elsősegélyláda a recepción található.
 18. Orvosi ügyelet Gárdony/Székesfehérvár településen működik, a recepción ezzel kapcsolatban kaphat tájékoztatást. Egyúttal a portán és a recepción rendelkezésre állnak kollégák, akik az esetlegesen felmerült problémák kapcsán segíteni tudnak.
 19. A szálláshelyeken az egyéni fűtő berendezések használata nem megengedett.
 20. Kérjük, felesleges hangoskodással, zajjal, trágár, illetlen beszéddel ne zavarja más vendégek nyugalmát! 22.00 – 07.00 óra között kérünk csendet tartani és a járművek forgalmát szüneteltetni. (kivételt képez- előzetes egyeztetés program-rendezvény miatt)
 21. A Park Kemping ügyelet 0-24 óráig nyitva tart, ha kérdése van, illetve segítségre van szüksége, forduljon a recepcióshoz.
 22. Kérjük Önöket, hogy a Park Kemping külső területét és belső helységeit, mellékhelyiségeit tartsák tisztán.
 23. Kérjük, ha bármely berendezés hibáját észleli, haladéktalanul jelentse a recepción, hogy
  a hibaelhárítást megkezdhessük. A szándékos rongálás, vagy berendezési tárgyak eltulajdonítása minden esetben helyszíni kártérítést, vagy feljelentést von maga után.
 24. A sportpálya, sporteszközök, illetve vízi eszközök egyéni felelősségre vehetők igénybe.
  Az elvitt eszközöket használat után vissza kell adni.
 25. A 18 év alatti gyerekekért szüleik, illetve kísérőik, csoportvezetőik felelnek.
  Kérjük a gyerekeket folyamatos felügyelet alatt tartani!
 26. A Park Kemping vezetője és személyzete minden esetben jogosult a házirendbetartását figyelemmel kísérni és a vendégeket a házirend betartására felszólítani.
 27. A házirend betartásáért a szülő, vagy pedagógus a vele együtt üdülő gyermekekért is felelős.
 28. A gyermekek a vízi eszközöket (vízibicikli,kenu,csónak, kajak, SUP) csak szülői felügyelet mellett használhatják.
 29. Úszni nem tudó személyek csak mentőmellénnyel tartózkodhatnak a vízi eszközökön és járműveken!
 30. A konyha felszereléseit szabadtéri sütés, főzés esetén kérnénk maradéktalanul visszahozni az adott pontra.
 31. A Park Kemping felszereléseit a kempingből kivinni, a szobákat átrendezni TILOS!
 32. A strandolás szabályait a Park Strand Házirendje tartalmazza, amik a Park Kemping vendégeire is érvényesek.
 33. A szabadvizekben való fürdés szabályait a 46/2001. (XII.27.) BM rendelet szabályozza mely szerint „Tilos fürdeni éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve, ha a vízfelület megvilágított,
  és legfeljebb a mély víz határáig.”
 34. A hattyúk és kacsák, nyári ludak etetése egészségügyi okokból, szigorúan TILOS!
 35. A Park Kemping vendégeinek autóikkal csak abban az esetben szabad a kemping területén parkolnia, ha azt a Recepcióssal egyezették és a parkolás díját kifizették.
 36. Gépjárművek a kemping területén max. 5 km/h sebességgel közlekedhetnek.
 37. A kemping területén a KRESZ – szabályai érvényesek, az ittas vezetés szigorúan tilos, minden ilyen eset rendőrségi feljelentést von maga után!
 38. A szálláshely ablakait kérjük csukják be, ha nem tartózkodnak a szálláshelyen, mert egy esetleges vihar, zápor esetén a szobákba beeső csapadék tönkreteszi a berendezést.
 39. Kérjük, óvják a kempingben található növényeket, bokrokat, ágaikat; hajtásaikat ne törjék le,
  a facsemetéket ne tapossák le, parkolás során ne menjenek neki a parkolót szegélyező bokroknak! Kérjük, hogy a ruhaszárító kötelet ne a fákhoz kössék és az ágakra ne teregessenek!
  A szalonnasütéshez nyársakat ne a kemping területén vágjanak!
 40. Kérjük a szemetelés mellőzését !
 41. A kijelölt strandterületeken tilos a horgászat. A horgászat kemping területen belüli engedélyezett helyét a kempingvezető jelöli ki. A kijelölt helyről felvilágosítást a kemping recepcióján kérhet.  A kemping telítettségének függvényében a kijelölt helyek változhatnak! Kérjük minden esetben kísérje figyelemmel a kijelölt helyen horgászik-e! A horgász a szükséges engedélyek és a jegy-bérlet kiváltásával egyidejűleg elismeri a tárgyi szabályok ismeretét, elfogadja és magára kötelező érvényűnek ismeri el azokat. Az itt nem szabályozott egyéb kérdésekben kérjen felvilágosítást a Tógazdától.
 42. A házirend megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

Kérjük Kedves Vendégeinket tartsák be a házirendet, annak érdekében, hogy minden vendégünk jól érezze magát és szívesen térjen vissza hozzánk!

Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy 2021.09.01-től minden magyarországi szálláshelyen kötelező a bejelentkezés során a vendég személyazonosságát igazoló okmányát és lakcímkártyáját beolvasni. Így ezen iratokat minden egyes szállóvendégtől (ideértve a csecsemők okmányát is) kötelesek vagyunk elkérni, ennek hiányában a szálláshely szolgáltatást sajnos meg kell tagadnunk!

Jó szórakozást és élményekkel teli kikapcsolódást, gondtalan pihenést kívánunk!

Gárdony – Agárd, 2021    Park Strand és Kemping           Gárdonyi Városüzemeltetési Kft.