Nem csak maga a kempingezés, hanem a főzés élménye is a szabadban az igazi. Nem kell lemondanunk a nyaralás alatt sem a gasztronómiai remekművekről, a kemping ételek palettája ma már legalább olyan sokszínű, mint a receptek végtelen sora. Így a megfelelő felszereléssel megteremthetjük magunknak a kempingezés során ugyanazt a kulináris élvezetet, mint otthon, a saját konyhánkban.

Senki sem szeret hosszasan főzőcskézni a nyaraláson, de azért jókat enni azért igen. A kempingezés kitűnő alkalom ahhoz, hogy egymással megosztva a munkát, szórakozva készüljön az ebéd. Ehhez mutatjuk mindjárt, hogy milyen alapvető kemping felszerelés szükséges. Aztán pedig a legjobb és leggyorsabban, legegyszerűbben elkészíthető kemping ételek receptjét sem titkoljuk tovább.

Így lesz minikonyhánk a sátorban

A nyár a kempingezés, nyaralás, fesztiválozás időszaka. Ez a szórakozás és pihenés ideje, ám ilyenkor sem kell lemondani a gasztronómiai élvezetekről. A jól megtervezett kemping ételek sokat dobnak majd a hanglatunkon, és ehhez tényleg csak néhány, alapvető keming felszerelésre lesz szükségünk.

„Az étel elkészítésénél fontos szempont, hogy jó, nagy teljesítményű eszközön főzzünk, a gázfőzők ebből a szempontból ideálisak, arról nem is beszélve, hogy nem igényelnek 220-at, ami egy erdei kirándulás alkalmával eleve problémás” – hívja fel a figyelmet az online receptjeiről méltán híres mindmegette.hu.

„A legjobb, ha valamilyen nyeles lábost, mély serpenyőt, esetleg egy nagyobb wokot viszünk magunkkal. Ebben ugyanis majdnem minden elkészíthető. A kemping ételek egyiik titka, hogy fedőre nincs is igazán szükség, elég, ha grillezésre szánt, vastag alufóliával vagyunk felszerelkezve, amellyel könnyedén le tudjuk fedni a serpenyőnket. Az alapvető felszerelésen túl egy tisztességes, inkább lapos és széles fejű fakanál kell még, aztán már főzhetünk, süthetünk is.”

Íme tehát a kemping ételek titkának alapvető felszerelés-listája: kemping gázfőző, kemping gázpalack (mert, amire biztosan szükségünk lesz, az a kemping gáz), kemping főző, gázrezsó, bogrács, termosz, nyeles lábos, mély serpenyő, esetleg egy nagyobb wok (ha van otthon).

A legjobb kemping receptek elkészítéséhez nem árt még, ha van nálunk alufólia, evőeszközök, merőkanál, egy pici vágódeszka, húsvágó kés, no és egy fakanál. Jól jönnek a nyársak (bizonyos, egyszerű ételek kempingezéshez esetén), a vízhordáshoz szükséges kanna, az edényfogó ruha és/vagy konyharuha, egy tésztaszedő.

Ne felejtsük otthon a fűszereket és más, hasznos főzési kellékeket sem, így olaj, só, bors, paprika és egyéb fűszerek legyenek nálunk.

Ezután még érdemes betenni egy lavórt a mosogatáshoz, szivacsot, valamint növényi és gyorsan lebomló mosó és mosogató eszközöket, hogy az ízletes kemping kaják elfogyasztása után az edényeket és tányérokat másnap is újra tisztán használhassuk.

Kemping ételek, ötletek

Ételtippek, avagy EGyszerű ételek kempingezéshez

Fontos, hogy kempingezés előtt előre gondolkodjunk azon, hogy milyen kemping ételek számunkra a legszimpatikusabbak. Miközben ezt tervezgetjük, jelentősen megkönnyíthetjük a dolgunkat. Lássuk, milyen tippekkel tehetjük ezt még egyszerűbbé!

1. Tervezzünk és vásároljunk ételt az utazás előtti napon! Talán semmi sem ronthatja el jobban a kedvünket, mint az utazás napján az az egy-két óra, amit a boltban töltünk el, miközben azzal próbáljuk meggyőzni egymást, hogy mire lenne szükség. Közben persze elszalad az idő és a sátort épp a tűző napok kell felállítani.  Vagy szép lassan lemegy a nap, és ezek a munkálatok a sötétben várnak ránk. A dolgunkat egy jól megtervezett lista is nagyban segítheti: ha kitaláljuk, hogy milyen kemping ételek szimpatikusak számunkra és ehhez milyen hozzávalók szükségesek.

2. Ne mondjuk le a kávézás öröméről! Kempingezés során is számtalan lehetőségünk van egy jó fekete (vagy épp egy tejes csoda) elfogyasztására. Dehogy kell lemondanunk a reggeli kávézás frissítő és semmihez sem hasonlítható élvezetéről! Ehhez szerezzünk be egy klassz vízforralót és instant kávét! A folyamat igen kevés előmunkálatot igényel, és máris szuper gyorsan készül az élénkítő ital.

3. Próbáljuk meg a legkevesebb eszközzel megoldani a kemping kaják készítését! Alapszabály, hogy minél kevesebb az edényünk, annál kevesebb a tisztítási gondunk utána. Mosogatógéppel a legritkább esetben szerelik fel a kempingeket, de egy jól megtervezett menü megkönnyíti a dolgunkat. Gondoljunk csak bele: a zabpehely szuper könnyű étel, míg a palancsintához inkább a szuper rendetlenséget kapcsolhatjuk.

4. Rendszeresen takarítsunk! A legjobb kemping receptek mit sem érnek, ha főzés után mind az edényeket, mind az élelmiszer maradékokat, mind a szemetet és a tábori konyhánk területét tartsuk tisztán. Ennek két kulcsfontosságú előnye van: az egyik, hogy éjszaka távol tartja a nem kívánatos élőlényeket, a másik pedig, hogy sokkal könnyebbé teszi később a saját dolgunkat.

5. A legjobb, ha viszünk magunkkal egy kevés tűzifát is. Hogy miért? Mert így ha tüzet rakunk, akkor csak szárazfát kell használnunk, ezt pedig könnyedén be tudjuk gyűjteni a környezetünkből. Fontos, hogy ne rakjunk túlságosan nagy tüzet, és nem árt, ha van egy kevés víz is a kezünk ügyében az esetleges azonnali kioltáshoz (és későbbre). Legyünk mindig biztosak abban, hogy mielőtt “magára hagynánk”, a tűz teljesen kialudt.

Alapvető kemping "kaják"

Itt a legjobb kemping ételek listája, ötletei

 

A.) Egyszerű ételek kempingezéshez:

 

  • Ha reggel gyorsan bepácoljuk a húst, zöldségeket, akkor ebédnél vagy vacsoránál gyorsan odagyűlhet a család a grill köré sütögetni (A receptért katt ide)
  • A tészta ételek gyorsan elkészülnek, és igen egyszerű varázsolni rájuk! A túrós, krumplis, mákos, diós dolgok igazán nem időigényesek. (A receptért katt ide)
  • A lecsó gyors, egyszerű és jól variálható hússal, tojással, csirkemájjal, zöldségekkel (az alapot azért jobb, ha elkészítjük még itthon). (A receptért katt ide)
  • Sült krumpli és fasírt: csak olaj kell hozzá, krumpli és fasírtpor.
  • Virsli, mustár és kenyér: magáért beszél.
  • Paprikáskrumpli: mindenki kedvence. (A receptért katt ide)
  • Milánói makaróni vagy chilis bab zacskós alapból, sonkával és tésztával. (A receptért katt ide)
  • Alufóliás batyu: az egyik legalapvetőbb kemping kaja! (A receptért katt ide)
  • Egy jó saláta: ez is lehet laktató és finom, ráadásul elkészíteni is pofonegyszerű! (A receptekért katt ide)
Kemping receptek "mesterfokon"

B.)Kemping Kaják “Mesterfokon”:

 

Vízparti kempinget keresel elérhető áron?

Add át magad a természetnek és pihenj háborítatlanul a Velencei-tó partján! Kedvezményes, a nyaralásod alatt akár korlátlan szabadidős eszközhasználattal várunk!