A sátrazásnak megvan az a különleges hangulata, ami más, hasonló nyaralási élménnyel nem vetekedhet. Távol a „világtól”, a földön fekve egy hálózsákban, a fülünkbe ciripel egy tücsök, miközben hihetetlenül leredukáljuk a napi rutinhoz köthető teendőket. Aki szereti a szabadság érzését megélni, annak a sátrazás a tökéletes program, ám az évi egy nyaraláshoz – érhető módon – nem feltétlenül szeretne mindenki beruházni egy igazán kényelmes és minden igénynek megfelelő sátor vásárlásába.

Nekik kézenfekvő a kemping sátor bérlése, ráadásul akár minden alkalommal kipróbálhatunk egy újat, az aktuális kéréseinknek megfelelően. Cikkünkben a kemping sátor bérlés lehetőségeit szedtük össze nektek, amiben összehasonlítjuk a sátor bérlése és vásárlása közötti előnyöket és hátrányokat is.

A sátrazás vitathatatlanul kitűnő szabadidős tevékenység, amely segít nekünk a természet felfedezésében is, miközben egészségesen tartja a testünket és a lelkünket. Felszabadító érzés az otthontól távol, az erdő közepén vagy más, megnyugtató környezetben megszabadulni a stressztől.

A családunkkal vagy barátainkkal töltött, nagyszerű időtöltés nem csak szórakoztató, hanem megerősíti a kapcsolatainkat is. A sátorban még közelebb kerülhetünk egymáshoz, miközben a biztonságot adó, ám a természettől nem teljesen elválasztó „falakon” át beszűrődnek a madarak énekei vagy épp a közeli patak csobogás. Ez utóbbiak bizonyítottan segítenek akár még a fájdalom és a depresszió leküzdésében is.

Kemping sátor bérlés

Kemping sátor bérlés vagy vásárlás?

Amikor kempingezni indulunk, felmerül egy fontos kérdés: vásároljunk kempingfelszerelést és tartsuk meg jó hosszú ideig (jó esetben örökre) vagy esetleg a kemping sátor bérlése mellett tegyük le a voksunkat, ami egy naptól akár két hétig is tarthat.

Kétségtelen, hogy a kemping sátor vásárlás során hatalmas előnyt jelent, hogy addig használhatjuk azt, amennyit csak akarjuk, és csak egyszer kell fizetnünk érte. Az egyszeri beruházás azonban inkább azok számára előnyös, akik gyakran mennek kempingezni vagy legalábbis a jövőben így tervezik.

Aranyszabály a vásárlásnál, hogy minél többet használjuk, effektíve annál kevesebbet fizetünk érte használatonként. A vásárlás során ráadásul pontosan azt kapjuk, amit szeretnénk, miközben a kemping sátor bérlés során korlátozott lehetőségek közül választhatunk. Az adott márka, szín, funkcionalitás és hasonló jellemzők azonban mindkét esetben elérhetők.

Ha a kemping sátor bérlés mellett szavazunk, akkor könnyedén beszerezhetünk más, fontos kempingfelszereléseket is arra az egyetlen alkalomra, mint például hálózsák, kempinglámpa vagy épp egy főzőlap.

Sátor bérlése
A kemping sátor bérlése kétségtelenül olcsóbb, és ha egy komolyabb sátorban gondolkodunk, akkor akár egy nagyobb összeget is megtakaríthatunk vele, amit a tökéletes nyaralásra fordíthatunk. A másik előnye, hogy egy lakás vagy egy autó bérléséhez hasonlóan, itt is választhatunk egy magasabb minőséget, amit vásárlással talán nem engedhetünk meg magunknak. Megszabadulunk a tárolás nehézségeitől, aminek nem kell a nyaralás előtt és után helyet találni a házunkban. Egyszerűen visszaadjuk az utazás után. Nem mellesleg a sátor bérlés kitűnő választás a kezdő sátrazóknak is, akik a vonatkozó utasítások alapján ügyesen elsajátíthatják az egyes fortélyokat. Kölcsönzés közben ráadásul évente akár különböző sátrakat is kipróbálhatunk, így ha végképp beleszerettünk ebbe az élménybe és készen állunk a vásárlásra, tudni fogjuk, hogy pontosan mire vágyunk, mit szeretnénk.

Még mindig nehéz a döntés? Most egy táblázat segítségével megmutatjuk a kemping sátor bérlés és vásárlásra vonatkozó előnyöket és hátrányokat:

A kemping sátor bérlés előnyei és hátrányai

P
 • Nagyobb a választási lehetőség
 • Szakszerű segítséget nyújtanak a szolgáltatók
 • Kisebb költség ha nem vagyunk gyakorlottak
 • Több sátortípust is ki tudsz próbálni
 • Jobb minőségű vagy nagyobb befogadóképességű sátrat olcsóbb egyszer bérelni, mint hosszú távra megvenni
O
 • Kaució/ előleg fizetés
 • Sok helyen nincs kiszállítás
 • Igazodni a határidőhöz
 • Tisztítási díj
 • Nem a sajátunk, jobban figyelünk/vigyázunk rá – nem engedjük el magunkat annyira
 • Károkozás esetén plusz költség

A kemping sátor Vásárlás előnyei és hátrányai

P
 • Gazdaságos, egyszer kell megvenni (ha legalább évente 1x kempingezünk)
 • Nincs határidő, rugalmasság
 • Garancia
 • Otthonosabbnak érezzük (sajátunk)
O
 • Ha bővül a család/ társaság akkor újat kell venni
 • Ha alábbhagy a kezdeti lelkesedés, nem éri meg megvásárolni

Kölcsön sátor

Ha nem szeretnénk elhalasztani a sátrazás legjobb pillanatait, és olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a barátaink vagy ismerőseink közül valaki szívesen jár kempingezni (és ehhez megvan minden felszerelése is), akkor egyértelmű választásnak tűnhet, hogy kölcsönkérjük az eszközeit.

A kérdés már csak az, hogy vajon pont olyan sátrat kapunk-e, mint amilyent szeretnénk és természetesen alapkövetelmény ilyenkor, hogy úgy vigyázzunk rá, mint a szemünk fényére (talán még jobban).

A baráti sátor bérlése kétségtelenül a legolcsóbb mód a kempingezés élményeinek kiaknázásához, és nem mellesleg akár otthon, az udvaron is gyakorolhatjuk a nyaralás előtt a sátor felállítását, ami bizony aranyat érhet naplementekor vagy épp a közelgő vihar idején.

A sátrazásban jártas barátunk vagy ismerősünk bizonyára tanácsot is tud majd adni nekünk abban, hogy bérelni vagy vásárolni érdemes a kemping sátrat, és akár még a kiválasztásban is nagy segítségünkre lehet.

Sátor bérlés ár

árak

Egy jó sátor kényelmes, menedéket nyújt az esőben, a saját otthonunk érzetét kelti a vadregényes tájakon és bizony távol tartja tőlünk a betolakodó rovarokat is. Akár a vásárlás, akár a kemping sátor bérlés mellett tesszük le végül a voksunkat, a személyes igényeink szerinti választást az alábbi három alapvető tényező befolyásolhatja és határozhatja meg: a sátor alapterülete (mérete), a sátor súlya és a kemping sátor ára.

Elsőként érdemes kiválasztanunk, hogy pontosan milyen sátrat szeretnénk. Ehhez tegyük fel a következő kérdéseket a kemping sátor bérlés vagy vásárlás előtt:

Általában hány ember fog aludni a sátorban?

 • Mennyi a túrasátrak elfogadható súlya?
 • Mennyi az ára egy jó minőségű túrasátornak?
 • Milyen időjárási viszonyokkal fogunk szembesülni?
 • Milyen „apróságok” számítanak a legjobban (bejáratok, előterek, stb.)?
 • Mennyire könnyű a táborverés?

A nomadsport.eu vásárlási segédlete szerint egy jó minőségű, kétszemélyes túrasátor esetén legalacsonyabb költség esetén 7 000 forinttól akár 140 000 forintig is terjedhet a kalkuláció (egy komolyabb expedíciós sátor ára még az 1 millió forintot is megközelítheti), de természetesen választhatjuk az arany középutat is, ami már mintegy 15-25 ezer forinttól elérhető. Ahogy minden más szolgáltatás vagy termék esetén, a magasabb ár itt is több kényelmet, jobb anyagokat és alacsonyabb önsúlyt biztosít.

A szakemberek tanácsa

„Ha nem járunk túl gyakran túrázni, érdemesebb a mérsékelten alacsonyabb árkategóriából választanunk, ahol az ár még nem megy a minőség rovására.”

Ajánlott oldalak bérléshez és vásárláshoz

A végül az összes szempont figyelembevételével meghozzuk a döntést és már pontosan tudjuk, hogy a kemping sátor bérlése vagy inkább annak a megvásárlása az igazán szimpatikus számunkra, akkor ajánlunk néhány oldalt, hogy megkönnyítsük ennek a realizálását.

Kemping sátor bérlés:

Kemping sátor vásárlás:

 

Vízparti kempinget keresel elérhető áron?

Add át magad a természetnek és pihenj háborítatlanul a Velencei-tó partján! Kedvezményes, a nyaralásod alatt akár korlátlan szabadidős eszközhasználattal várunk!

hu_HUMagyar