Kempingezéskor valahogy megváltozik a hangulatunk, ha a barátokkal indulunk útnak. Egyszerűen könnyedebbek, kalandvágyóbbak, elnézőbbek, talpraesettebbek, erősebbek leszünk. A természet közelsége megnyugtatóan hat ránk, a sok látnivaló és titokzatos ösvény pedig túrázásra csábít. A kempingezés lehetőséget ad arra, hogy minden szépségével és galibájával együtt még jobban összekovácsolja a társaságot, miközben új embereket is megismerhetünk.

Éjszaka a szabadban a csillagok alatt, barátokkal ülni a bogrács körül, ahol bensőséges történeteket osztunk meg a hozzánk legközelebb állókkal. Vagy épp egy fergeteges túra, fürdéssel és kerékpározással egybekötve, ahol élvezzük az életünk minden pillanatát a barátainkkal. A baráti kempingezés az egyik legjobb módja a közös programoknak, ahol igazán közel kerülhetünk egymáshoz. Íme, néhány ötlet, hogyan tegyük emlékezetessé a közös kempingtúrát.

Keressük meg a legjobb időpontot!

Először is találjuk ki együtt, hogy hova utaznánk szívesen. A sikeres szervezés kulcsa az előretekintés. Tehát jelöljünk ki a barátainkkal közösen egy vagy két hónapot, amelyek a legideálisabbak lehetnek az utazáshoz. Aztán nézzük meg a szóba jöhető napokat, heteket, hétvégéket. Ha van rá lehetőségünk, hozzunk létre egy közös, megosztott digitális naptárt, amelyben mindenki a saját színével jelölheti be az általa ideálisnak tartott időpontokat (erre Facebook események, vagy egy Google dokumentum is alkalmas lehet). Kövessük a frissítéseket és hangoljuk össze a lehetőségeinket!

Dobjuk össze közösen a felszerelést!

Érdemes összeírni (elektronikusan vagy papíron) a szükséges felszereléseket, és mindegyik mellé odaírni, hogy melyikért ki lesz a felelős a baráti társaságunkból. És azt is vegyük figyelembe, hogy kinek van extra, plusz felszerelése, amit kölcsön tud adni a társainak (mondjuk valakinek eggyel több hálózsákja van). A közös tervezés során nem csak az derül ki, hogy még mire kell közösen összedobni a pénzt (a kempingfelszerelések és a speciális eszközök valóban költségesek lehetnek), hanem növekvő jó érzéssel tölt el minket az, ahogy látjuk, hogy „minden összeáll”, és mindent időben tudunk rendezni.

Együtt találjuk ki, hogy mit fogunk csinálni!

Fontos, hogy a barátainkkal közösen tervezzük meg a kempingezés során vágyott aktivitásokat. Ha mindannyian kerékpározni szeretnénk, akkor csodálatos, ám ez elég ritka. Jobb, ha az azonos kihívást és érdeklődést kiváltó tevékenységeket célozzuk meg. Előnyös, ha úgymond „beállítjuk” nem csak a kempingezés helyét és időpontját, hanem a vágyott kalandjaink helyszíneit, a tervezett aktivitások hosszát is. Néha talán egyedi, izgalmas célokra is szükségünk van ahhoz, hogy meggyőzzük egymást, de ez is kitűnő felkészülést jelenthet a közös kempingezéshez.

Figyeljünk egymásra!

Kempingezés során egymásra vagyunk utalva, és függetlenül attól, hogy közös vagy külön sátorban van a székhelyünk, mindig figyeljünk a másikra! Lehetőség szerint maradjunk együtt, de tiszteljük egymás magánszféráját is. A feladatokat osszuk el testvériesen egymás között, és szükség esetén segítsük a másikat (akár a sátor felállításában, akár egy esetleges sérülés ellátásával). Úgy figyeljünk barátaink sátrára és értékeire, mint a sajátunkra. A közös kirándulások, kalandozások és játékok alkalmával pedig legyünk tekintettel egymás kéréseire, szükségleteire és képességeire.

Élvezzük a közösen eltöltött időt!

A közösen átélt kalandok alatt és után élvezzük az együtt töltött időt. A kempingezés jó lehetőséget ad arra, hogy csakis egymásra figyeljünk. A tanulás vagy a munka néha stresszes és kimerítő napjai után biztosan előkerülnek majd olyan témák, amelyekről talán kevés szó esik a hétköznapokban. A taposómalomból kiszállva másként látunk majd történéseket és eseményeket is, amiket átbeszélve barátainkkal már más fényben láthatunk. Megoszthatjuk egymással legbelső gondolatainkat és félelmeinket, és közösen megoldást találhatunk a felmerülő kérdésekre.

A kempingezés szó szerint közelebb hoz minket egymáshoz, hiszen együtt küzdünk meg a mindennapi kihívásokkal, oldjuk meg a necces helyzeteket, miközben még inkább összekovácsoljuk a társaságot. A hosszú beszélgetések, a vidám pillanatok és a közös emlékek pedig megerősítik a barátságunkat. Korábban ismeretlen összetartó erővel bírhat az is, hogy szinte mindig csapatban kell dolgoznunk. A kempingezés során minden korábbinál jobban szükségünk van egymásra. Nos, és nem utolsó szempont, hogy a problémák megoldása közben nincs idő vitatkozni vagy kényeskedni. Lehet, hogy együtt leszünk sárosak és koszosak, de sokkal kipihentebbek és nyugodtabbak is. És ezek az emlékek egészen biztosan örökre szólnak.

Közös baráti kempingezéshez a Park Strand Kemping és Hostel a lehető legjobb választás.

Vízparti kempinget keresel elérhető áron?

Add át magad a természetnek és pihenj háborítatlanul a Velencei-tó partján! Kedvezményes, a nyaralásod alatt akár korlátlan szabadidős eszközhasználattal várunk!