A családi nyaralás tervezésekor mindenképp vegyük fontolóra a kempingezés ötletét. Az örökzöld és kalandos utazás során hasznos és kellemes napokat tölthet együtt a család, és nem mellesleg életre szóló, közös kalandokkal is gazdagodhat. Több időt és figyelmet tudnak egymásnak szentelni a családtagok. És bizony a rengeteg nevetés és élmény garantáltan feltölti az energiatartalékokat, miközben nem megszokott szituációkban bizonyíthatjuk rátermettségünket.

Egy olyan korban, ahol a család ennyire sokféle módon tud kapcsolatot tartani egymással, a közösségi médiától kezdve a rövid szöveges üzeneteken át az ingyenes telefonhívásokig, az együtt töltött idő más fogalmat nyer. Ám az érzelmi kötelékeket ez nem helyettesítheti. Nincs is talán fontosabb, mint a minőségi, együtt töltött idő a családunkkal, amely erősebbé teszi a közöttünk lévő kötelékeket is. Közben segít a minél jobb kapcsolatok és a maradandó emlékek megteremtésében is. Ennek az egyik legjobb módja egy családi kempingezés.

Hív a természet

A szabad környezet, a friss levegő és a természet közelsége kétségtelenül jót tesz a szülők idegeinek, és a gyerekek szabadságvágyának is. A kempingezés során nem szűkül be a játszóterük, hanem kitágul a világ. A természet jót tesz a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt. Biztosan te is emlékszel még: gyerekként akkor voltunk a legboldogabbak, amikor kint játszhattunk a porban, sárban, piszokban. Egy másodpercig sem érdekelt minket, hogy összekoszoljuk a ruhánkat, és közben észre sem vettük az idő múlását. Találtunk egy botot és néhány követ, amivel bámulatos módon (és ma már szinte hihetetlennek tűnik) órákon keresztül elszórakoztunk. Tündérekre vadásztunk a fák és bokrok mögött, és elképzeltük, hogy királykisasszonyok és lovagok vagyunk. A gyerekeknek rengeteg energiájuk van, és a kempingek tökéletes lehetőséget nyújtanak ezek kiaknázására, ahol szívük szerint szaladgálhatnak és kiteljesedhet a fantáziájuk.

Kikapcsoljuk magunkat a világból

Elsőként gondoljuk át: milyen gyakran kerül távolabb a család a technikai eszközöktől, a digitális világtól? Ha a szívünkre tesszük a kezünket, hamar kiderül, hogy rengeteg a képernyő előtt, az Internettel és a közösségi médiával eltöltött idő. Azok az órák viszont, amelyeket ezek nélkül töltünk, csodálatosak. Megélni a pillanatot, szívből nevetni és történeteket mesélni, amelyekre korábban valamiért nem találtunk lehetőséget. Ha kikapcsoljuk a telefonunkat, azzal magunkat is függetlenítjük a világtól. Így pedig könnyebben kapcsolódunk szeretteinkhez, a családunkhoz.

Igazán együtt lehet a család

A kempingezés során a családdal együtt töltött időt valóban arra tudjuk használni, hogy újra összekapcsolódjunk és még jobb kapcsolatot alakítsunk ki egymással. Eltűnnek az olyan zavaró körülmények, mint a munka, az iskola, a televízió vagy a háztartási feladatok. Igen, persze, itt is kell főzni, de ezt most a „családi időben”, együtt tehetjük meg. És ha mindenki kiveszi a részét a feladatokból, akkor ez akár még szórakozássá is válhat! Aztán jöhet a rengeteg szabadidő, a közös játék és szórakozás. Leporolhatjuk a rég látott társasjátékokat, de kipróbálhatunk valami újat is.

Igazi szabadság és szórakozás

A szülők nem szívesen tévesztik szem elől a gyerekeket, és a kempingek ebből a szempontból is jó választásnak bizonyulhatnak. Miközben a csemeték vidáman szaladgálhatnak és játszhatnak, a szülők biztonsággal szemmel tudják tartani őket a hatalmas területen. A kempingező gyerekek ráadásul valahogy mindig könnyebben barátkoznak, miközben a családok is úgymond összejönnek. Tiszta szórakozás mind a gyerekeknek, mind a szülőknek.

Tanulhatjuk a problémamegoldást

A kempingezés valóban az életre készít fel, és a gyerekek a családi túrán ebbe is belekóstolhatnak. A sátor felverése igazán remek szórakozás, miközben csodálatos lehetőséget nyújt arra is, hogy a gyerekek megtanulják, majd kipróbálják új készségeiket. Na jó, gyakran a felnőtteknek is szüksége van némi „felfrissített tudásra” ezen a téren, de annál nagyobb élvezet és játék lesz a közös feladatmegoldás.

Jobban alszunk, elfelejtjük a stresszt

Számos alvási nehézség kapcsolódik a televízióhoz vagy épp a számítógépünkhöz, hiszen mindegyik inaktív és természetellenes fényt bocsát ki. Amikor kempingezni indulunk, a mindennapi stresszel együtt ezeket is otthon hagyjuk. A kempingezés során biztosan olyan édesen alhatunk, mint egy mormota, hiszen könnyebben eljutunk a természetes alvási ciklusunkba. Nincsenek zavaró tényezők, munkahelyi kihívások, iskolai dolgozatok, bevásárlási lista, főzés, takarítás és mindez szuper sebességgel kikapcsol. A kemping lehetővé teszi, hogy csak ülj és pihenj egy kicsit.

Így tervezzük a legolcsóbb nyaralást

A kempingezés az egyik legolcsóbb üdülési mód, ha a családunkkal szeretnénk együtt tölteni némi minőségi időt. A szállodák, apartmanok és panziók jóval drágábbak, és egy jól megtervezett kempingtúrát bármelyik más típusú üdülés költségének a töredékéért meg tudunk valósítani. Csak egy igazán jó sátorra és felszerelésekre van szükségünk beruházásként, és már indulhatunk is. Ebbe ráadásul csak egyetlen alkalommal kell befektetnünk, így a következő kirándulásnál ez újabb költségcsökkentést jelent.

A kempingezés bizonyítottan egészséges

A szabadban eltöltött idő növeli a D-vitamin szintünket, a tisztább levegő jót tesz a tüdőnknek, és növekedik szervezetünkben a szerotonin, az úgynevezett örömhormon is. Jobban alszunk, csökken a stresszszintünk, és az átlagosnál több fizikai aktivitást végzünk. Ez pedig azt jelenti, hogy a kemping valóban nagy segítséget ad az egészségesebb életmódhoz. Ha úgy döntesz, hogy az idei évben kempingezel a családoddal, akkor a Park Strand Kemping és Hostel a lehető legjobb választás!

Vízparti kempinget keresel elérhető áron?

Add át magad a természetnek és pihenj háborítatlanul a Velencei-tó partján! Kedvezményes, a nyaralásod alatt akár korlátlan szabadidős eszközhasználattal várunk!