Varázslatos hely a természet lágy ölén, ahol a Velencei-tó vize békésen fodrozódik közvetlenül a kemping szomszédságában. A kempingezés semmivel sem összehasonlítható élménye garantált kalandokat kínál a Velencei-tó kemping-gazdag területén. Amikor a kempingezés mellett döntünk, letesszük a voksunkat amellett, hogy kitörünk az unalmas hétköznapokból és egyfajta vidám kalandra vállalkozunk. A sokszínű látnivalók a Velencei-tó térségében erre pedig csak egy külön okot szolgáltatnak.

Miután már számos okot találtunk arra, hogy elmeneküljünk a hétköznapi élet rutinjából és kiszálljunk a mókuskerékből, elkezdhetünk most tényleg szabadon élni a szabadságunk alatt. A kempingezés erre kitűnő alkalmat ad, miközben lassan, de biztosan visszatérünk a természethez. Megéljük a jelen pillanatát, és újra közelebb kerülünk egymáshoz. A Velencei-tó az egyik legjobb választás ehhez: Velence, Gárdony, Agárd ehhez fantasztikus helyszínt biztosít, és ennél sokkal többet.

Miért jó ötlet a kemping mellett dönteni?

A kempingezés egy számunkra teljesen új kikapcsolódás, a természetközeliség és az élmények formáját mutatja meg. Ha felmerül a Velencei-tó kemping ötlete, akkor a nyaralás, kikapcsolódás során garantált, hogy a lehetőségeink száma szinte végtelenné növekedik. A mókuskerékből kilépve a külvilág szép lassan eltűnik és megtaláljuk magunkban és körülöttünk a békét. Persze a kempingezés a mókáról is szól, mert a „Velencei-tó kemping” kifejezés önfeledt szórakozást is takar. A kemping területére lépve ugyanis hatalmas terület áll rendelkezésünkre a kikapcsolódáshoz, a vidámsághoz garantált a hozzáférés. Nem utolsó sorban pedig újra közelebb kerülhetünk egymáshoz a családtagjainkkal, barátainkkal, vagy épp a kollégáinkkal. Talán épp ott fekszik előttünk egy Velencei-tó térkép, amin közösen bejelöltük a Velencei-tó látnivalók egy rövidebb-hosszabb listáját. És a tervezés után indulhat a közös kaland!

A napsütés boldogságot termel!

Ha a Velencei-tó kapcsán a strand szóra keresnénk rá, egy dolgot egészen biztosan mindenki megerősít: a Velencei-tó nem véletlenül kapta a napfény tava kifejezést. A Velencei-tó méltán híres arról, hogy elképesztően magas a napsütéses órák száma, ami körülbelül 2500 órát jelent évente. A napsütés pedig köztudottan rengeteg boldogsághormont termel. Átlagosan másfél méteres mélysége miatt a Velencei-tó Európa egyik legmelegebb tava. Ez pedig akár 26-28 Celsius fokos vízhőmérsékletet is jelenthet. Egy itt található kemping emiatt is akaratlanul vonzóbbá válik a természet, a nyugalom, de az élménykereső családoknak, barátoknak, kollégáknak, szerelmespároknak is.

Ezek azok a látnivalók, amiket ne hagyj ki!

A Velencei-tó a strandolás hazája is, méltán népszerű a strand szerelmesei számára. A fürdőhelyek sokszínűek, változatosak és számos lehetőséget kínálnak. A Velencei-tó ásványi anyagokban, elsősorban nátriumban és magnéziumban gazdag. Kiváló vize felfrissíti és regenerálja a kimerült szervezetet. Szakemberek bizonyították, hogy a reumás fájdalmak enyhítésére is kitűnő választás. A környék egyedülálló és több helyen védett élővilága különleges élményeket kínál: gyalogos- vagy kerékpáros túrázásra minden korosztálynak nyílik lehetősége. Csupán néhány kilométerre található Pákozd, amelyhez a magyar történelem két fontos, győztes csatája kapcsolódik: a törökellenes küzdelmek során 1593-ban megvívott ütközet, valamint az 1848–1849-es szabadságharc egyik legnevezetesebb csatája. A közelben található Sukoró: különleges hangulatú és hagyományőrző faluban egy kellemes sétát tehetünk vissza, a múltba, miközben ízletes gasztronómiai remekek kísérik utunkat. A Velencei-tó térkép kihagyhatatlan része még a 15. században épült Cziráki-kastély, az 1958 óta védett területen a madárrezervátum, Agárdon a Gárdonyi Géza Emlékház, a természet játékát tükröző pákozdi ingókövek, valamint az egri vár kicsinyített rekonstrukciója egy rönkvár formájában.

Itt tényleg megtalálod a helyed!

A Park Strand Kemping a Velencei-tó zöld szíveként lüktet Agárdon. A Velencei-tó kemping kínálatában előkelő helyet foglal el, mert a nyolchektáros, ötszáz méter hosszú partszakasz közvetlen utat enged a Velencei-tó természetes élővilágához, nádszigeteihez, és a bizonyítottan gyógyító hatású vízhez. A kemping verhetetlen előnye, hogy közel fekszik a nyaranta felpezsdülő agárdi településközponthoz, ahol páratlan étkezési, szórakozási lehetőségek biztosítottak a turisták számára. A kemping keleti oldalán lakókocsi parcellák, a középső harmadban ligetes sátorozó park, büfésor és céges, vagy akár családi rendezvények megtartásához szükséges terület és a strand fekszik. A Park Strand Kemping nyugati oldalának csaknem három hektárján hostelek, rendezvényépület és újabb sátorozó helyek és parcellák lettek kialakítva. A teljes, ötszáz méter hosszú partszakasz huszonöt-harminc méter szélességben pedig egy összefüggő napozó, pihenő, fürdő és strandterületként várja a kikapcsolódni és feltöltődni vágyó vendégeket.

Kempingezz a természet közelében!

A Park Strand Kemping és Hostel különlegessége a természetközeliségben és a nyugalomban rejlik. Nem tudsz választani Gárdony és Agárd között? Sebaj! Ez a Velencei-tó kemping pont a két település legszélén helyezkedik el, így a város zaja nem törheti meg a pihenni vágyók nyugalmát. A partszakasz közelében úszó nádszigetek, valamint nádasok találhatóak, amelyek gondtalanul bejárhatóak egy kenu, csónak, vagy épp egy SUP segítségével (ezeket a Park Strand Kemping és Hostel igény esetén biztosítja).

A Park Strand Kemping és Hostel impozáns területe mintegy két-háromezer vendég elszállásolására biztosít lehetőséget. Emellett hetvenkettő-százhúsz négyzetméteres parcellák, áramszolgáltatással együtt érhetőek el. A fás és ligetes kempingterület kiváló választás a természetszerető és nyugalomra váró vendégek számára, míg a közvetlen vízparti, kevésbé fás, árnyékos terület a víztükör felett táncoló horizont látványának szerelmeseit tarthatja magánál.

Így szerezz életre szóló élményeket!

A kempingezés szinte egyet jelent a kalandozás fogalmával. Egy valamire való nyaralás vagy kikapcsolódás szürke lenne élmények, emlékek és megörökített vidám pillanatok nélkül. A Park Strand Kemping és Hostel ezért nem csupán a Velencei-tó és környezetének adottságaira alapoz, ennél sokkal többet kínál. A kemping egyedi és változatos szabadidős szolgáltatásai nagy mértékben segíteni tudják a vendégek rekreációját.

Itt nem telhet el nap unalommal, hiszen a hét minden napjára kaphatunk különleges és élménydús szabadidős programokat, ráadásul mindezeket fillérekért. Hogy milyeneket? Mint például a sárkányhajózás, SUP kipróbálás, városnéző rollerezés, íjászviadal játék, vagy akár a székesfehérvári városfelfedező kvízjáték. És mindez csak a jéghegy csúcsa.

A Park Strand Kemping és Hostel területén belül számos vendéglátó egység és egy felújított vizes blokk szolgálja a vendégek kényelmét. A Velencei-tó strand közvetlenül a kemping mellett fekszik, amely mintegy kétszáz méter hosszat „hasít ki” a tó partjából. A családos kempingezés kedvelői is nyugodtan pihenhetnek: a gyerekek részére egy kilencven centiméter mélységű elkülönített rész áll rendelkezésre. A hasznos időtöltést és a játékot a Velencei-tó strand területén vízibicikli, vízi eszköz kölcsönzők biztosítják. Fontos pluszpont, hogy a strandon Biztonsági Szolgálat és vízimentős vigyáz a biztonságos fürdőzés körülményeinek megőrzésére, miközben a recepción értékmegőrzőt is találhatunk.

Vízparti kempinget keresel elérhető áron?

Add át magad a természetnek és pihenj háborítatlanul a Velencei-tó partján! Kedvezményes, a nyaralásod alatt akár korlátlan szabadidős eszközhasználattal várunk!